Auto uitgelicht: Volkswagen UP!

Bij Shortlease Groningen hebben wij een ruim aanbod van zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Door dit ruime aanbod kan de keuze voor de juiste auto soms lastig zijn.
Daarom zullen wij met enige regelmaat onze ervaringen met één van deze auto’s met u delen.

 

Afgelopen week heeft onze collega Rolf de Volkswagen UP! mee gehad, lees hier hoe hij dit ervaren heeft:

Na een week rijden met deze compacte stadsauto, snap ik waarom het zo’n populaire auto is. Wonend en werkend in de stad, weet ik dat parkeren in een drukke stad soms een crime kan zijn, maar voor de Volkswagen UP! is dit geen probleem. Gemakkelijk en snel parkeer je hem in de vaak kleine parkeervakken. In de stad heb je te maken met veel verkeer waardoor je vaak moet remmen en optrekken, de UP! reageert lekker snel en beweegt zich wendbaar door het drukke verkeer heen.

Vooraf had ik mijn twijfels of de UP! geschikt zou zijn voor de langere ritten. Hoewel je van de lichte en zuinige 3 cilinder, 60pk motor niet moet verwachten dat die binnen 10 seconden van de 0 naar de 100 gaat, is mij ook dit alleszins meegevallen. Juist nu de maximale snelheid op snelwegen verlaagd is naar 100 kilometer per uur, kan die goed mee met de rest van het verkeer en blijft hij zuinig in verbruik. De UP! wordt vaak omschreven als een compacte stadsauto, maar ondanks zijn formaat biedt hij verrassend veel (been)ruimte. Zelf ben ik bijna twee meter lang en dan is het fijn wanneer je lange afstanden moet rijden, je wel je benen voldoende kunt strekken. Vooraf was ik hier sceptisch over, maar na een lange rit van bijna 3 uur, kan ik zeggen dat dit in de Volkswagen UP! geen probleem is. Moet hier wel bij vermeld worden dat er nagenoeg geen ruimte meer overblijft voor een passagier achter de bestuurder.

Met een gecombineerd verbruik van 4,2 liter op 100 kilometer staat de Volkswagen UP! bekend als een zuinige auto. Zelf kwam ik na een week rijden op een gemiddeld verbruik van 5,1 liter op 100 kilometer, wat nog steeds zeer zuinig is.

Volkswagen UP! - Shortlease GroningenDe Volkswagen UP! heeft een eenvoudig interieur. Geen toeters en bellen, maar puur de belangrijkste opties zoals airco, elektrische ramen voor, bluetooth telefoonaansluiting en als extra een telefoonhouder waardoor je deze gemakkelijk en veilig kunt gebruiken tijdens het bellen of als navigatiesysteem. Zelf bel ik regelmatig in de auto en dan is handsfree bellen wel een vereiste.

 

De kofferbakruimte lijkt in eerste instantie zeer beperkt, maar er zit een dubbele bodem in, waardoor je extra ruimte kunt creëren. Een voetbaltas of een krat met boodschappen past prima in de kofferbak. De weekboodschappen voor een heel gezin wordt daarentegen wel een kleine uitdaging.

De Volkswagen UP! uit 2019 heeft een bijtellingspercentage van 22%. Met een cataloguswaarde van €13,695,- (voorbeeldauto) bedraagt de bijtelling  €96,- per maand bij een inkomen van €30.000,- per jaar. Mocht je een leaseauto mogen uitkiezen van de werkgever, valt de bijtelling voor deze auto mijn inziens nog redelijk mee.

Specificaties:Volkswagen UP! - Shortlease Groningen

 

Merk: Volkswagen UP!
Model:
UP!

Brandstof:
Benzine

Catalogusprijs:
€13.695,
Bijtelling: 22%
CO2 uitstoot: 95 g/km
Zitplaatsen: 4

 


Conclusie:

Na een week gereden te hebben in de Volkswagen UP! moet ik zeggen dat dit een hele fijne stadsauto is. Door het compacte formaat kan je overal gemakkelijk parkeren. Hoewel het geen racemonster is, is hij voor de langere afstanden ook prima te gebruiken. Helemaal nu de maximale snelheid op de snelwegen verlaagd is naar 100 kilometer per uur. Daarnaast is hij ook nog eens erg zuinig in het verbruik. Ik raad de auto aan voor een alleenstaande, een stel of een gezin met kleine kinderen. Je moet niet met vier volwassenen langere stukken met willen afleggen, heel comfortabel is het dan niet meer.

Meer weten over de Volkswagen UP! Bekijk hem hier

Vraag vrijblijvend een offerte aan