Bestuurdersinformatie shortleaseklanten

Elke shortleaseklant wil onbezorgd en veilig de weg op. Met onze goed onderhouden auto’s is dit over het algemeen goed geregeld. Maar het kan voorkomen dat tijdens uw shortleaseperiode de auto toe is aan onderhoud, u graag winterbanden onder de auto wilt, of dat u schade aan de auto heeft. Ook wanneer u contract wilt beëindigen is het handig om te weten hoe u dit het gemakkelijkst kunt regelen.

 

ONDERHOUD

Elke auto kent een wisselende onderhoudsinterval. Om deze reden willen we u – als berijder – vragen zelf in de gaten te houden wanneer uw auto (weer) onderhoud nodig heeft. Uiteraard kunt u voor hulp hierbij ook contact opnemen met Shortlease Groningen.

Voor het uitvoeren van een onderhoudsbeurt of reparatie, dient er altijd vooraf toestemming te worden gevraagd aan Shortlease Groningen. Los van het feit dat we op de hoogte willen zijn van wat er met onze auto’s gebeurt, kunnen we u dan ook direct doorverwijzen naar het juiste adres.

Toestemming aanvragen kan telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur of per e-mail info@shortleasegroningen.nl.

Indien er door Shortlease Groningen geen toestemming is gegeven aan u als berijder of aan degene die de auto repareert, zijn alle kosten voor rekening van de huurder van de auto.

 

BANDEN

In het loopvlak van elke band zitten slijtage-indicatoren. Als de slijtage-indicatoren in het loopvlak aan de oppervlakte zichtbaar worden, dan is de band aan vervanging toe.

Belt u voor vervanging van de banden altijd vooraf om toestemming. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur of per e-mail op info@shortleasegroningen.nl. Wij verwijzen u dan graag door naar het juiste adres. Indien u dit nalaat, zijn alle kosten voor rekening van de huurder van auto.

Een regelmatige check van de bandenspanning draagt bij aan een veilige en zuinige manier van rijden. Gezien de steeds langere onderhoudsintervallen is het van belang dat u – als berijder – zo nu en dan zelf controleert of de banden nog op de juiste spanning zijn.

In de periode van oktober t/m maart kunnen wij uw auto voorzien van winterbanden. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden en kosten. Houdt u er rekening mee dat het in steeds meer landen verplicht is uw auto uit te rusten met winterbanden. Zeker bij winterse omstandigheden.

 

GLASSCHADE 

Indien er sprake is van een ruitbreuk of een sterretje in de ruit, kunt u snel tot actie overgaan.

Hiervoor is het voldoende dat u Shortlease Groningen dezelfde dag telefonisch of via e-mail  info@shortleasegroningen.nl op de hoogte brengt. Tegelijkertijd kunt u zelf contact opnemen met de hersteller (alle contactgegevens hiervoor treft u in de auto). Zij zullen u direct helpen op de dichtstbijzijnde vestiging of op locatie. Ook ’s avonds en in het weekend, indien noodzakelijk.

 

SCHADE

Bij een aanrijding, (inbraak)schade, diefstal of vermissing bent u altijd verplicht om een Schade Aangifteformulier in te vullen. Ook bij kleine schades.

Schakel altijd de politie in wanneer de schuldvraag deels of geheel onduidelijk is of wanneer het een zware aanrijding betreft. Maak tevens foto’s van de situatie en vraag getuigen naar hun gegevens.

Bij diefstal en inbraakschade bent u altijd verplicht aangifte te doen en een proces-verbaal te laten opmaken door de politie.

Bij een rijdbare schade dient u direct of uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met Shortlease Groningen op te nemen om te overleggen hoe de schade wordt hersteld. Hiervoor kan de auto worden teruggeroepen naar onze vestiging of reparatie kan elders bij een erkend schadehersteller plaatsvinden. Desnoods kunnen wij de auto ook wisselen en een vervangende auto inzetten.

Bij een niet rijdbare schade, of bij diefstal of vermissing, kunt u van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur bellen met ons kantoor en daarbuiten met onze alarmcentrale. Wij, of zij, zullen u – zo snel als mogelijk – weer mobiel maken.

Bovenstaande geldt ook als u in het buitenland bent. Hulp in het buitenland wordt alleen geboden als er van te voren is gemeld dat u met de auto naar het buitenland zou gaan.

In alle gevallen dient u Shortlease Groningen binnen 24 uur op de hoogte te stellen, zodat wij de verzekeringsmaatschappij kunnen informeren. De Schade Aangifteformulieren moeten vervolgens binnen 48 uur volledig ingevuld en – indien van toepassing door beide partijen ondertekend – in ons bezit zijn.

 

VERVANGEND VERVOER

Bij pech, schade, diefstal, reparatie en onderhoud kunnen wij u altijd voorzien van een vervangende auto. Bij voorkeur door ons zelf ingezet en anders door een externe partij.

Standaard heeft u kosteloos recht op vervangend vervoer na 24 uur. Inzet van een vervangende auto is zoveel mogelijk gelijkwaardig mits het onderliggende contract dit toelaat.

Inzet van vervangend vervoer bij pech of in het buitenland wordt afgewikkeld via de mobiliteitsgarantie of alarmcentrale. Hierin kan uw medewerking worden gevraagd om akkoord te gaan met een afwijkende klasse. Uiteraard heeft u dan normaliter wel recht op direct vervangend vervoer.

 

BEËINDIGING & INLEVEREN 

Indien u het leasecontract wenst te beëindigen, kunt u dat na twee maanden dagelijks en kosteloos doen.

U kunt dit op de volgende manier doen:
· Via de e-mail, hiervoor kunt u info@shortleasegroningen.nl aanhouden. U ontvangt vervolgens van ons een bevestiging.

Graag ontvangen wij voor het juist afmelden de volgende gegevens:
· Uw naam en telefoonnummer
· Het kenteken van de auto die u wilt afmelden
· De ophaaldatum en tijd waarop de auto klaar staat om te worden opgehaald
· De ophaallocatie (adres, postcode en woonplaats)

De auto wordt door ons kosteloos weer opgehaald binnen de provincie Groningen. Voor overige locaties berekenen wij ophaalkosten. De ophaalkosten zijn afhankelijk van de afstand.

Uiteraard kunt u de auto ook zelf (tijdens openingstijden) terugbrengen op een van onze vestigingen.

Als de auto wordt ingenomen, zal er een eerste inspectie plaatsvinden. Terug op de vestiging zal de auto van binnen en van buiten worden gereinigd, waarna een tweede inspectie plaatsvindt. Op basis hiervan zal de eindafrekening worden opgemaakt.

 

VESTIGINGEN & OPENINGSTIJDEN:

Shortlease Groningen heeft drie strategisch gelegen vestigingen in Delfzijl, Groningen en Veendam.

 

Vestiging Delfzijl:

Rondeboslaan 11
9936 BJ  Farmsum (Delfzijl)
0596-615210
Info@shortleasegroningen.nl
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 08.00 – 18.00 uur

 

Vestiging Groningen:

Bornholmstraat 72-74
9723 AZ Groningen
050-8200228
Info@shortleasegroningen.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur

 

Vestiging Veendam:

Drieborghweg 2
9641 KM Veendam
0598-740019
Info@shortleasegroningen.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur